Zes jaar cel in allergiezaak

LONDEN – Een Engelse restauranteigenaar die een klant met een pinda-allergie zonder te vertellen een maaltijd met pindapoeder serveerde die daardoor overleed, is door de Engelse rechtbank schuldig bevonden aan doodslag. Dat meldde de BBC maandag. Mohammed Zaman is veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf.

Een zeer tragische zaak

Hoofdaanklager Martin Goldman spreekt van ,,een zeer tragische zaak, waarin Paul Wilson volledig onnodig om het leven is gekomen.” Zaman verving amandelpoeder voor een goedkopere notenmix, waarvan hij wist dat daar een potentieel dodelijke pindapoeder in zat, stelt Goldman. Wilson had duidelijk aangegeven dat zijn Kip Tikka Masala ,,geen noten” mocht bevatten. De 38-jarige Paul Wilson raakte door het eten van de curry in shock en stierf in zijn woning.

Zaman faalde om zijn klanten te waarschuwen en zijn personeel goed in te lichten. Ook had hij geen actie ondernomen na een eerdere allergische reactie van een andere klant, ,stelt de aanklager, die de uitspraak als een duidelijk signaal ziet richting de cateringindustrie die zorg voor hun klanten moet dragen.

Bron: www.rtlnieuws.nl

Een greep uit de mogelijkheden

Nieuws