Video interview met Toine Wilke over de voordelen van zeewier

Zeewier is gezond

Toine Wilke, oftewel de zeewierman, heeft onderzoek gedaan in Ierland. Zeewier zit vol met belangrijke voedingsstoffen. Hierdoor worden we gezonder en blijven we gezonder. Zeewier is net zo gezond als bijvoorbeeld vissen in de zee, maar dan een stukje duurzamer.

Iedereen aan de zeewier?

Er liggen sinds kort allerlei zeewierproducten in de supermarkt die door Toine Wilke zijn bedacht. Hij is ook bezig met het maken van een kookboek. Toine Wilke heeft ook een Youtube kanaal waar hij de laatste informatie over zeewier post.

Toine Wilke op het congres

Toine Wilke was spreker op het Nationaal Congres Veilig Voedsel op 8 februari 2018. Hij is  is biochemicus en voedingskundige. Hij deed onderzoek naar de gezondheidseffecten van zeewier in Ierland, waar hij ontdekte hoe goed, duurzaam en lekker deze zeegroenten eigenlijk zijn. Eenmaal terug in Nederland heeft hij nog maar één missie: Iedereen zeewier laten eten.

Het congres dat ging over het nieuwe controlebeleid van de NVWA was weer een groot succes. Was u er niet bij? Bekijk dan nu de presentaties, om toch op de hoogte te zijn van de meest recente ontwikkelingen.

ZeewiertripToine