Woonzorgcentrum Zuylenstede heeft het Keurmerk Veiligvoedsel.nl behaald

keurmerk Zuylenstede

Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor Woonzorgcentrum Zuylenstede in Utrecht!

Woonzorgcentrum Zuylenstede in Utrecht, onderdeel van Vecht en IJssel ontving op donderdag 12 januari 2017 het Keurmerk Veiligvoedsel.nl. Tijdens een feestelijke bijeenkomst heeft de heer Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, het certificaat overhandigd aan de heer Hans van Mourik, Facilitair Manager van Vecht en IJssel.

De beslissing van Vecht en IJssel om voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl te gaan, na jarenlang ieder jaar in Zuylenstede door Veiligvoedsel.nl een externe audit uit te laten voeren, resulteerde in een 8,98 voor de keuken en restaurant.

Een prestatie waar de medewerkers meer dan trots op kunnen zijn. Een resultaat als dit kan alleen worden behaald door enthousiaste en gemotiveerde medewerkers. Een groot compliment voor alle medewerkers!

Met het Keurmerk Veiligvoedsel.nl  toont Woonzorgcentrum Zuylenstede aan dat zij voldoet aan de warenwettelijke eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een organisatie een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring. Na een toetsing op ruim 380 punten, behaalde Woonzorgcentrum Zuylenstede voor de keuken en het restaurant een 8.98, waarmee het keurmerk ruimschoots is behaald!

Over Vecht en IJssel

Vecht en IJssel is dé dienstverlener in wonen, welzijn en zorg in Utrecht en IJsselstein, die gelooft dat een levendige gemeenschap belangrijk is voor het welzijn van mensen:  in de wijk, onder cliënten, huurders, mantelzorgers, onder medewerkers en vrijwilligers. In en vanuit de locaties Ewoud, Transwijk, Lieven de Key en Zuylenstede en met Zorg Thuis, streeft Vecht en IJssel er naar het welbevinden van haar cliënten continu te verbeteren door deskundige en Gastvrije dienstverlening  en vernieuwende woonconcepten voor ouderen. In de gezellige restaurants kunt u onder andere genieten van de warme maaltijd, de lunch, open eettafel en borrelgarnituren. Met het keurmerk Veiligvoedsel.nl kunt u zeker zijn van een veilige maaltijd.


DSC_4370

Doel van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl

Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl is een zorginstelling in staat aan haar cliënten haar kookkwaliteit te tonen. De bewoners krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze voor veilig en lekker eten.

Jaarlijks komen er tussen de 350.000 en 650.000 voedselvergiftigingen voor in Nederland. Jaarlijks overlijden hieraan 20 tot 200 mensen. Hiermee veroorzaakt dit ongeveer evenveel doden als bijv. de ziekte Aids in Nederland. In 2005 werden er 24.000 patiënten opgenomen in een ziekenhuis met als diagnose gastro-enteritis.

Een greep uit de mogelijkheden

Nieuws