Veiligvoedsel.nl Awards 2019
De winnaars zijn bekend!
Op donderdag 7 februari heeft Stichting Veiligvoedsel.nl aan de beste zorginstellingen en ziekenhuizen van Nederland de Veiligvoedsel.nl Award uitgereikt. In zeven categorieën werd gestreden om de beste van Nederland te zijn.
Een jaar lang is er door bijna 500 zorglocaties en afdelingen gestreden om de felbegeerde Veiligvoedsel.nl Awards. De top drie in elke categorie was begin januari genomineerd voor de Veiligvoedsel.nl-Award 2019. De winnaars zijn op 7 februari 2019 op het Nationaal Congres Veilig Voedsel 2019 bekend gemaakt.
De winnaars voor de Veiligvoedsel.nl Awards 2019 zijn per categorie:
Beste Restaurant
Interzorg Noord Nederland, De Slingeborgh te Assen
Beste Zorgafdeling
Gedeelde 1e plek:
Revalidatiecentrum Roessingh, Afdeling Reso te Enschede
Tjongerschans ziekenhuis, Afdeling 2a te Heerenveen
Beste Nieuwkomer
Zorggroep De Laren, Villa Marijke Elisabeth, keuken te Hilversum
Beste Zorggroep
Zorggroep Hof en Hiem, De Fryske Marren
Beste Keuken
Hof en Hiem, Woonzorgcentrum Suderigge te Lemmer
Beste Kleinschalig wonen
Interzorg Noord Nederland, De Hoprank, de Stiel te Peize
Beste Ziekenhuis
Revalidatiecentrum Roessingh te Enschede
Doel Veiligvoedsel.nl Award
Met de Veiligvoedsel.nl Awards wordt door Stichting Veiligvoedsel.nl op positieve wijze aandacht geschonken aan het belang van veilig en hygiënisch werken in zorginstellingen en ziekenhuizen. Hiermee worden voedselvergiftigingen voorkomen. Jaarlijks vinden er nog 680.000 voedselbesmettingen plaats in Nederland.
Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl is een zorginstelling in staat aan haar cliënten de kwaliteit van het voedsel te tonen. De bewoners krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze voor veilig eten.