Veiligvoedsel.nl Awards 2019

Maarten de Kok Fotografie-66

De winnaars zijn bekend!

Op donderdag 7 februari heeft Stichting Veiligvoedsel.nl aan de beste zorginstellingen en ziekenhuizen van Nederland de Veiligvoedsel.nl Award uitgereikt. In zeven categorieën werd gestreden om de beste van Nederland te zijn.

Een jaar lang is er door bijna 500 zorglocaties en afdelingen gestreden om de felbegeerde Veiligvoedsel.nl Awards. De top drie in elke categorie was begin januari genomineerd voor de Veiligvoedsel.nl-Award 2019. De winnaars zijn op 7 februari 2019 op het Nationaal Congres Veilig Voedsel 2019 bekend gemaakt.

De winnaars voor de Veiligvoedsel.nl Awards 2019 zijn per categorie:

Beste Restaurant

Interzorg Noord Nederland, De Slingeborgh te Assen

 

Beste Zorgafdeling

Gedeelde 1e plek:

Revalidatiecentrum Roessingh, Afdeling Reso te Enschede

Tjongerschans ziekenhuis, Afdeling 2a te Heerenveen

 

Beste Nieuwkomer

Zorggroep De Laren, Villa Marijke Elisabeth, keuken te Hilversum

 

Beste Zorggroep

Zorggroep Hof en Hiem, De Fryske Marren

 

Beste Keuken

Hof en Hiem, Woonzorgcentrum Suderigge te Lemmer

 

Beste Kleinschalig wonen

Interzorg Noord Nederland, De Hoprank, de Stiel te Peize

 

Beste Ziekenhuis

Revalidatiecentrum Roessingh te Enschede

Doel Veiligvoedsel.nl Award

Met de Veiligvoedsel.nl Awards wordt door Stichting Veiligvoedsel.nl op positieve wijze aandacht geschonken aan het belang van veilig en hygiënisch werken in zorginstellingen en ziekenhuizen. Hiermee worden voedselvergiftigingen voorkomen. Jaarlijks vinden er nog 680.000 voedselbesmettingen plaats in Nederland.

Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl is een zorginstelling in staat aan haar cliënten de kwaliteit van het voedsel te tonen. De bewoners krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze voor veilig eten.