Veiligvoedsel.nl Award voor Beste Kleinschalig Wonen

Interzorg Kornoeljehof wint Veiligvoedsel.nl Award

Interzorg, Kornoeljehof De Spar, was in 2016 één van de winnaars en ging naar huis met de Veiligvoedsel.nl Award ‘Beste Kleinschalig Wonen’, een nieuwe categorie van Veligvoedsel.nl. Veiligvoedsel.nl vroeg Simon Wachtmeester, facilitair verantwoordelijke binnen Kornoeljehof, naar hun verhaal.

‘‘Maaltijden moeten weer genietmomenten zijn!”

Supertrots waren ze bij Interzorg Kornoeljehof in Vries, één van de negen Interzorg locaties in Noord- en Midden-Drenthe, toen ze hoorden dat ze bij de genomineerden hoorden. De kans om een Veiligvoedsel.nl Award te winnen binnen de nieuwe categorie ‘Beste Kleinschalig Wonen’ zou natuurlijk geweldig zijn. “We waren met onze locatie Kornoeljehof met twee afdelingen kanshebber. Naast afdeling De Spar was afdeling De Eik ook genomineerd.” Aan het woord is Simon Wachtmeester, facilitair verantwoordelijke binnen Kornoeljehof. “Het mooie is dat wij nu met afdeling De Spar als eerste organisatie deze nieuwe award in de wacht gesleept hebben!”

Veiligvoedsel-agenda

“Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de afdeling Horeca en Voeding binnen de locaties Kornoeljehof in Vries en De Hullen in Roden. En vanuit die rol heb ik ook regelmatig contact met de zorgmanagers en zorgteams ten aanzien van de protocollen en afspraken waarmee wordt gewerkt. Deze worden namelijk vastgelegd in de Veiligvoedsel-agenda van de afdeling. Alle medewerkers die met de voeding te maken hebben, zijn geschoold door opleiders van Veiligvoedsel.nl. Zo weet iedereen hoe te handelen wanneer men met voeding bezig is,” aldus Simon.

Genietmoment!

“Het uiteindelijk winnen van de Veiligvoedsel.nl Award door afdeling De Spar voelt dan ook als een erkenning voor het vele werk dat we dagelijks doen om voor onze cliënten, naast een lekkere maaltijd, ook een veilige maaltijd op tafel te zetten. Zo zorgen we ervoor dat de maaltijden weer een genietmoment kunnen zijn. Elke cliënt kan dan ook zelf kiezen waar hij/zij wil eten. Dit kan binnen Kornoeljehof in het restaurant, maar ook op de afdeling of in het eigen appartement. Naast de dagelijkse maaltijden organiseren we ook elk jaar een heerlijk Kerstdiner en Paasbrunch. Onlangs hebben we het op een bijzondere manier aangepakt door ook de familie uit te nodigen om samen met hun partner en/of familielid te kunnen genieten van een heerlijke maaltijd in een huiselijke ambiance.”

Interzorg Kornoeljehof

Interzorg biedt verschillende vormen van zorg en behandeling, service en wonen. Thuis met Wijkzorg of op één van de negen locaties in Noord- en Midden-Drenthe. Woon- en Zorgcentrum Kornoeljehof biedt plaats aan negentig bewoners die in meer of mindere mate zorg nodig zijn.

Veiligvoedsel Award

Een greep uit de mogelijkheden

Nieuws