Veel nieuwe locaties met het Keurmerk Veiligvoedsel in het 1e kwartaal van 2015

In totaal zijn er op 8 zorglocaties het Keurmerk Veiligvoedsel behaald of uitgebreid.

Interzorg heeft op locatie Hendrik Kok, Wijde Blik, Slingeborgh en Kornoeljehof het Keurmerk Veiligvoedsel uitgebreid op de afdelingen/ woongroepen. Op locatie Anholt van Interzorg is het complete Keurmerk Veiligvoedsel voor de keuken, plaza en de afdelingen in één keer behaald.

Het Kookplein in Zwolle heeft in januari het Keurmerk Veiligvoedsel in ontvangst mogen nemen. Het Kookplein behaalde een hoge score en mogen zichzelf de beste zorgkeuken van Overijssel noemen.

Met het Keurmerk Veiligvoedsel tonen deze locaties aan dat zij voldoet aan de warenwettelijke eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een instelling een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring.

Doel van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl

Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl is een zorginstelling in staat aan haar cliënten haar kookkwaliteit te tonen. De bewoners krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze voor veilig en lekker eten.

Jaarlijks komen er tussen de 350.000 en 650.000 voedselvergiftigingen voor in Nederland. Jaarlijks overlijden hieraan 20 tot 200 mensen. Hiermee veroorzaakt dit ongeveer evenveel doden als bijvoorbeeld de ziekte Aids in Nederland. In 2005 werden er 24.000 patiënten opgenomen in een ziekenhuis met als diagnose gastro-enteritis.

Een greep uit de mogelijkheden

Nieuws