Elearning2019-11-07T11:29:42+01:00

E-learning

Studeren waar en wanneer u of uw medewerker maar wil. De e-learning van Veiligvoedsel.nl passen bij de werkzaamheden van uw medewerker. Alle onderdelen uit de Hygiënecode waar u mee werkt worden behandelt. Dit geeft u de zekerheid dat uw medewerkers allemaal werken volgens dezelfde wettelijk verplichte werkwijze.

E-learning als basis van uw HACCP-systeem

Wij geloven dat de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het aanbieden en serveren van voeding onmisbaar zijn voor het leveren van voedselveilige producten. E-learning is uitermate geschikt om op een snelle en effectieve manier om de eisen en werkwijzen van de Hygiënecode bij te brengen. Met onze e-learning ontvangen de deelnemers een combinatie van lezen, kijken, opdrachten doen en toetsing. Alles sluit aan bij de praktische werkzaamheden van de medewerkers.

Hoe werkt de E-learning

De e-learning wordt online gemaakt op een zelfgekozen moment. Na het inschrijven en het verwerken van uw betaling ontvangt u automatisch toegang tot de e-learning waar u voor bent ingeschreven. De e-learning bestaat uit een studiestof en een toets. Na het behalen van de toets ontvangt u direct uw certificaat. U kunt de toets onbeperkt herkansen, net zolang tot u geslaagd bent. U heeft 3 maand te tijd om de e-learning te behalen. Afhankelijk van uw huidige kennisniveau doet u ongeveer 2 tot 4 uur over de e-learning.

Groepen trainen met e-learning

Grote groepen zetten wij met behulp van een deelnemerslijst in ons systeem. Als leidinggevende of opleidingscoördinator krijgt u toegang tot de groep om inzicht in het leerproces van uw medewerkers te krijgen.

Heeft u een eigen LMS (learning management systeem), dan bieden wij de mogelijkheid om onze e-learning aan uw systeem te koppelen met een LTI-koppeling. De medewerkers van uw organisatie loggen in hun eigen leeromgeving in. Daar zullen zij onze e-learning zien. De resultaten worden na het uitvoeren van de e-learning teruggekoppeld.

Inhoud E-learning

In de e-learning worden alle onderwerpen behandeld die u volgens de Hygiënecode moet weten. De HACCP cursus bestaat uit studiestof en toetsing.

  • Doel van HACCP

  • Voedselinfectie en -vergiftiging

  • Micro-organismen

  • Allergenen

  • Registreren en meten

  • Afwijkingen en gevaren

  • Norovirus

  • Ontvangst van goederen

  • Bewaren

  • Serveren en presenteren

  • Bereiden

  • Afwassen

instructie handen wassen

Leerdoelen

  • Bewust zijn van de mogelijke risico’s in de voedingsbereiding of voedingsbewerking.

  • Werken op een juiste hygiënische manier in de dagelijkse praktijk.

  • Hygiënisch met eet- en drinkwaren om gaan.

  • Kennis hebben van relevante richtlijnen en protocollen, zoals de Hygiënecode.

  • Kennis hebben van de aandachtspunten bij de voedingsprocessen die voorkomen.

  • Werken volgens de instructies uit de Hygiënecode en het inzien van het belang hiervan.

Klanten met e-learning

Reviews van onze klanten

“Overzichtelijke studiestof. Fijn opgedeeld in kortere stukken en korte toetsen. Dit keer was nieuw de filmpjes. Ook weer andere hoofdstukken dan vorig jaar.”
Evaluatie bij e-learning is anoniem
“De cursus is echt gericht op de discipline waar ik werk, zodat de cursus goed praktijk gericht is. Duidelijk en beknopt.”
Evaluatie bij e-learning is anoniem
“Ik vond het heel leuk om te lezen en de filmpjes te bekijken. In het verleden heb ik de HACCP gevolgd en dit was dus een opfrisser. Erg leerzaam.”
Evaluatie bij e-learning is anoniem