E-learning
Studeren waar en wanneer u of uw medewerker maar wil. De e-learning van Veiligvoedsel.nl passen bij de werkzaamheden van uw medewerker. Alle onderdelen uit de Hygiënecode waar u mee werkt worden behandeld. Dit geeft u de zekerheid dat uw medewerkers allemaal werken volgens dezelfde wettelijk verplichte werkwijze.
E-learning als basis van uw HACCP-systeem
Wij geloven dat de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het aanbieden en serveren van voeding onmisbaar zijn voor het leveren van voedselveilige producten. E-learning is uitermate geschikt om op een snelle en effectieve manier om de eisen en werkwijzen van de Hygiënecode bij te brengen. Met onze e-learning ontvangen de deelnemers een combinatie van lezen, kijken, opdrachten doen en toetsing. Alles sluit aan bij de praktische werkzaamheden van de medewerkers.
Hoe werkt de E-learning

De e-learning wordt online gemaakt op een zelfgekozen moment. Na het inschrijven en het verwerken van uw betaling ontvangt u automatisch toegang tot de e-learning waar u voor bent ingeschreven. De e-learning bestaat uit een studiestof en een toets. Na het behalen van de toets ontvangt u direct uw certificaat. U kunt de toets onbeperkt herkansen, net zolang tot u geslaagd bent. U heeft 3 maand te tijd om de e-learning te behalen. Afhankelijk van uw huidige kennisniveau doet u ongeveer 2 tot 4 uur over de e-learning.
Groepen trainen met e-learning
Grote groepen zetten wij met behulp van een deelnemerslijst in ons systeem. Als leidinggevende of opleidingscoördinator krijgt u toegang tot de groep om inzicht in het leerproces van uw medewerkers te krijgen.
Heeft u een eigen LMS (learning management systeem), dan bieden wij de mogelijkheid om onze e-learning aan uw systeem te koppelen met een LTI-koppeling. De medewerkers van uw organisatie loggen in hun eigen leeromgeving in. Daar zullen zij onze e-learning zien. De resultaten worden na het uitvoeren van de e-learning teruggekoppeld.
Inhoud E-learning
In de e-learning worden alle onderwerpen behandeld die u volgens de Hygiënecode moet weten. De HACCP cursus bestaat uit studiestof en toetsing.
Doel van HACCP
Voedselinfectie en -vergiftiging
Micro-organismen
Allergenen
Registreren en meten
Afwijkingen en gevaren
Norovirus
Ontvangst van goederen
Bewaren
Serveren en presenteren
Bereiden
Afwassen

Leerdoelen
Bewust zijn van de mogelijke risico’s in de voedingsbereiding of voedingsbewerking.
Werken op een juiste hygiënische manier in de dagelijkse praktijk.
Hygiënisch met eet- en drinkwaren om gaan.
Kennis hebben van relevante richtlijnen en protocollen, zoals de Hygiënecode.
Kennis hebben van de aandachtspunten bij de voedingsprocessen die voorkomen.
Werken volgens de instructies uit de Hygiënecode en het inzien van het belang hiervan.