E-learning

Studeren waar en wanneer u of uw medewerker maar wil. De e-learning van Veiligvoedsel.nl passen bij de werkzaamheden van uw medewerker. Alle onderdelen uit de Hygiënecode waar u mee werkt worden behandelt. Dit geeft u de zekerheid dat uw medewerkers allemaal werken volgens dezelfde wettelijk verplichte werkwijze.

E-learning als basis van uw HACCP-systeem

Wij geloven dat de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het aanbieden en serveren van voeding onmisbaar zijn voor het leveren van voedselveilige producten. E-learning is uitermate geschikt om op een snelle en effectieve manier om de eisen en werkwijzen van de Hygiënecode bij te brengen. Met onze e-learning ontvangen de deelnemers een combinatie van lezen, kijken, opdrachten doen en toetsing. Alles sluit aan bij de praktische werkzaamheden van de medewerkers.

Hoe werkt de E-learning

De e-learning wordt online gemaakt op een zelfgekozen moment. Na het inschrijven en het verwerken van uw betaling ontvangt u automatisch toegang tot de e-learning waar u voor bent ingeschreven. De e-learning bestaat uit een studiestof en een toets. Na het behalen van de toets ontvangt u direct uw certificaat. U kunt de toets onbeperkt herkansen, net zolang tot u geslaagd bent. U heeft 3 maand te tijd om de e-learning te behalen. Afhankelijk van uw huidige kennisniveau doet u ongeveer 2 tot 4 uur over de e-learning.

Groepen trainen met e-learning

Grote groepen zetten wij met behulp van een deelnemerslijst in ons systeem. Als leidinggevende of opleidingscoördinator krijgt u toegang tot de groep om inzicht in het leerproces van uw medewerkers te krijgen.

Heeft u een eigen LMS (learning management systeem), dan bieden wij de mogelijkheid om onze e-learning aan uw systeem te koppelen met een LTI-koppeling. De medewerkers van uw organisatie loggen in hun eigen leeromgeving in. Daar zullen zij onze e-learning zien. De resultaten worden na het uitvoeren van de e-learning teruggekoppeld.

Inhoud E-learning

In de e-learning worden alle onderwerpen behandeld die u volgens de Hygiënecode moet weten. De HACCP cursus bestaat uit studiestof en toetsing.

  • Doel van HACCP

  • Voedselinfectie en -vergiftiging

  • Micro-organismen

  • Allergenen

  • Registreren en meten

  • Afwijkingen en gevaren

  • Norovirus

  • Ontvangst van goederen

  • Bewaren

  • Serveren en presenteren

  • Bereiden

  • Afwassen

instructie handen wassen

Leerdoelen

  • Bewust zijn van de mogelijke risico’s in de voedingsbereiding of voedingsbewerking.

  • Werken op een juiste hygiënische manier in de dagelijkse praktijk.

  • Hygiënisch met eet- en drinkwaren om gaan.

  • Kennis hebben van relevante richtlijnen en protocollen, zoals de Hygiënecode.

  • Kennis hebben van de aandachtspunten bij de voedingsprocessen die voorkomen.

  • Werken volgens de instructies uit de Hygiënecode en het inzien van het belang hiervan.

Klanten met e-learning

Reviews van onze klanten