Novatec in Tolbert behaalt het keurmerk Veiligvoedsel.nl

Op donderdag 6 oktober 2016 ontving Novatec het Keurmerk Veiligvoedsel.nl. Tijdens een feestelijke bijeenkomst heeft de heer G.J. Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl het certificaat overhandigd.

Uitreiking Keurmerk Veiligvoedsel.nl

De uitreiking van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl aan Novatec was een bijzondere gebeurtenis. Na een nulmeting in april van dit jaar zijn de medewerkers hard aan het werk gegaan met de aangegeven verbeterpunten. De keurmerkaudit die hierop volgde resulteerde in een 9,32. Een uitzonderlijk resultaat, waar de medewerkers meer dan trots op kunnen en mogen zijn. Zij zijn hiermee namelijk de eerste werkvoorziening die dit Keurmerk behaalt. Een unieke prestatie waarmee Novatec haar hoge kwaliteit aantoont.

Met het Keurmerk Veiligvoedsel.nl toont Novatec aan dat zij voldoet aan de hoge eisen van en warenwettelijke normen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een instelling een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring. Na een toetsing op 147 punten is met een 9,32 het keurmerk ruimschoots behaald!

Over Novatec:

Novatec is een kleinschalige werkvoorziening met een variatie aan aangepast werk die plaats biedt aan 125-150 personen met een arbeidsbeperking die enig verdienvermogen hebben maar die niet -of nog niet- aan het werk kunnen buiten het beschutte werkbedrijf.

De Foodafdeling is een samenwerkingsverband van Novatec, De Zijlen en Promens Care. Op deze afdeling werken cliënten met een indicatie voor dagbesteding samen met medewerkers van Novatec. Zij wegen voedsel af en verpakken of ompakken producten volgens de hygiënevoorschriften van de HACCP- en de SKAL-richtlijnen. De Foodafdeling werkt steeds vaker voor bedrijven die biologische producten in de markt zetten.

Doel van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl

Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor het verhogen van de voedselveiligheid in Nederland. Met jaarlijks ongeveer 700.000 voedselvergiftigingen en infecties in Nederland waaraan 20 tot 200 mensen per jaar overlijden is dit geen overbodige luxe.

Dankzij het Keurmerk Veiligvoedsel.nl krijgt de zorgconsument de mogelijkheid om actief te kiezen voor goedgekeurde zorg.

Een greep uit de mogelijkheden

Nieuws