Natuurlijk lekker!

Een vernieuwend lekker en hartig alternatief voor bijvoeding binnen een veranderende context.

Interzorg is een zorgorganisatie met geclusterde woon locaties verspreid over 5 gemeenten in Noord en Midden Drenthe.  Interzorg ondersteunt mensen hun eigen leven voort te zetten. Binnen de organisatie zijn ongeveer 1100 medewerkers actief en een kleine 1000 vrijwilligers. Interzorg beweegt zich in hoofdzaak binnen de markt voor zware zorg. Binnen Interzorg kennen we een aantal specifieke doelgroepen:

natuurlijk lekker

  • Jonge mensen met dementie
  • Mensen met niet aangeboren hersenletsel
  • Mensen met visus en of auditieve problemen
  • Geriatrische Revalidatie

In nauwe samenwerking met de verpleeghuisarts en diëtiste hebben de 3 facilitair verantwoordelijken van Interzorg  een assortiment van eigenbereide, natuurlijke èn smakelijke bijgerechten ontwikkeld. Deze bijgerechten bevatten extra eiwitten en kilocalorieën, die zowel qua smaak, hoeveelheid, consistentie  en presentatie  aansluiten bij de vraag en het dagritme van de cliënten. Bijvoorbeeld een stukje eiwit verrijkt gebak bij de koffie of een hartig makreelkoekje in de namiddag. Zo wordt eten weer een genietmoment!

De nieuwe bijgerechten hebben de plaats ingenomen van de kant en klare producten  zoals we die tot kort geleden verstrekten. Ondervoeding is een belangrijke bedreiging van de zelfredzaamheid (vallen)  en de kwaliteit van leven.

Wat we willen bereiken door het aanbieden van kleine lekkere en natuurlijke hapjes is dat we cliënten verleiden deze tot zich te nemen zodat de noodzakelijke inname van eiwit en kilocalorieën zal verbeteren.

Dit zal de gezondheid, het herstellend vermogen en het welzijn positief beïnvloeden.

De bijgerechten zijn bedoeld voor cliënten van Interzorg waarbij ondervoeding een bedreiging vormt voor hun gezondheid. Hiervoor is uiteraard het advies van de verpleeghuisarts en de diëtiste noodzakelijk. Zij zijn degene die  deze voeding  voorschrijven. Cliënten kunnen wekelijks hun keuze bij zorgmedewerkers aangeven. Per dag  kan steeds gekozen worden uit zestien verschillen hapjes. De dagelijkse verstrekking bevat maximaal vier hapjes. Alles wordt dagelijks vers bereid.

Volg de workshop natuurlijk lekker op het Nationaal Congres Veilig Voedsel 2017!

De workshop wordt verzorgd door drie Facilitair Verantwoordelijken van Interzorg, namelijk Jaap Wolf (facilitair verantwoordelijk voor locaties Anholt en De Slingeborgh), Roelof Bos (facilitair verantwoordelijk voor Hendrik Kok, De Wijde Blik en Nieuw Graswijk) en Simon Wachtmeester (facilitair verantwoordelijk voor De Kornoeljehof en De Hullen). Allen werken zij al langere tijd bij Interzorg en hebben zij veel kennis en ervaring opgedaan als kok en leidinggevende in verschillende  instellingskeukens.

Een greep uit de mogelijkheden

Nieuws