Workshops 2019

Tijdens het Nationaal Congres Veilig Voedsel 2019 zijn de volgende workshops gegeven.

A Gastvrijheid in care & cure

Zaal Avifauna

Martin Huikeshoven

Martin Huikeshoven is culinair adviseur bij Distrivers. Martin heeft in zijn loopbaan veel gedaan. Zo was hij 15 jaar docent aan het Culinair Instituut Nederland, kok in verschillende Michelinrestaurants, hoofd keuken van zowel ziekenhuizen als productiekeukens en manager horeca bij een aantal zorgorganisaties. Door zijn ruime ervaring in deze verschillende disciplines is Martin uitstekend in staat om care & cure te adviseren op het gebied van optimale maaltijdbeleving.

Martin is een culinaire duizendpoot met oog voor goede sfeer, het juiste gebruik van de apparatuur, gastvrouw- of heerschap, een uitnodigend presentatie op bord én de kwaliteit van het eten. Tijdens deze interactieve workshop neemt hij u graag mee in de hedendaagse praktijk. Wat zijn vereisten voor goed gastvrouw- of heerschap? Hoe kan je vanuit een gastvrijheidsprincipe de cliënt/bewoner centraal stellen? Wat kunnen we op het gebied van hospitality leren van elkaar en van andere sectoren?

Door: Martin Huikeshoven

B Audits en registraties met Checkbuster PRO

Zaal De Witte Bergen

Joop de Haan

De app Checkbuster geeft u à la minute actueel, digitaal inzicht in HACCP-audits en registraties. Eenvoudig in gebruik, op tablet of smartphone. Met duidelijke werkinstructies die voor iedereen zichtbaar en werkbaar zijn. U hoeft nooit meer uw audits uit te werken op papier doordat rapportages automatisch worden gegenereerd.

Joop de Haan, VP Sales van Checkbuster, neemt u mee op een reis langs de nieuwe features en mogelijkheden van het volledig nieuwe platform Checkbuster Pro. Interessant voor iedereen die overweegt een digitale tool in te gaan zetten voor HACCP-audits en registraties.

Door: Joop de Haan

C Is voeding een lust of een zorg?

Zaal Kinderdijk

Carl Grefte

Kampri is een bedrijf gespecialiseerd in keukens voor de zorg. De zorgmarkt verandert en daardoor ook de inrichting van uw keuken.

 

Met passie, kennis en ervaring creëren wij samen met organisaties een passende keuken. Maar wanneer is een keuken passend en wat wilt u bereiken met de keukeninrichting? Waaraan herkennen wij een kleinschalige keuken en hoe werken wij hierin met een focus op voedselveiligheid?

 

Mooie vraagstukken voor een ruimte waar cliënten en medewerkers samen verblijven.

Door: Carl Grefte – Adviseur/Project Manager bij Kampri.

D Uit eten in eigen huis

Zaal de Molenhoek (plenaire zaal)

Hijlkje Lootsma

Mijn naam is Hijlkje Lootsma en ik ben Dementierealist. Ik help organisaties door de omgeving waarin mensen met dementie wonen en leven te verbeteren. Hierdoor ontstaat er een fijnere woon- en leefomgeving.

Een dementierealist geeft tips om bewoners met dementie gastvrij en vooral in een prettige omgeving te ontvangen en het gevoel van “uit eten in eigen huis” te ervaren.

Deze workshop geeft je niet alleen meer inzicht in de wereld van dementie en onbegrepen gedrag maar zorgt er juist voor dat deze bewoners ook te gast kunnen zijn in het restaurant, brasserie of eettafelproject. Tips en tricks voor iedereen die het leuk vindt om bewoners een onvergetelijke gastvrije ervaring te geven. Je leert kijken door de ogen van een bewoner en ervaart zelf wat de omgeving voor invloed heeft op het gedrag. Kortom, net als bij iedereen heeft de omgeving invloed op gedrag.

 

Door: Hijlkje Lootsma.

E De rol van de diëtist

Zaal Molenhoek 3

Menthe Malingré tijdens workshop

Menthe Malingré, is levensmiddelentechnoloog en sinds 1992 werkzaam bij de Hanzehogeschool in Groningen. Eerst als docent bij de opleiding Food & Business en later als hogeschooldocent bij de opleiding Voeding & Diëtetiek. Zij verzorgt het onderwijs op het gebied van veilig voedsel en is verantwoordelijk voor de major Voeding & Bedrijf. 

Diëtisten kom je in verschillende werkgebieden tegen, vaak als behandelaar voor patiënten met een speciaal dieet in ziekenhuizen of verpleeghuizen maar ook als adviseur over een gezonde leefstijl of als receptuurontwikkelaar in het bedrijfsleven.

Welke rol kan een diëtist spelen in de voedselketen binnen een verzorgingstehuis? Aan de hand van stellingen en een praktijkcasus wordt de meerwaarde van de diëtist toegelicht en besproken door diëtiste Maaike van Bree.

Door: Menthe Malingré en Maaike van Bree.