Listeria aangetroffen in diverse vleesproducten

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt dat in de vleesproducten van Dirk en DekaMarkt mogelijk de listeriabacterie kan zitten. De supermarkten halen uit voorzorg per direct meerdere vleesproducten uit hun schappen.

Na controle in de centrale slagerij is de gevaarlijke bacterie ontdekt op één van de grondstoffen die zijn verwerkt in de verschillende vleesproducten. Zo gaat het bijvoorbeeld om de 1 De Beste, het huismerk van Dirk, runderhamburgers en grillburgers en de DekaVers runderhamburger van de DekaMarkt. De complete lijst van producten waar het om gaat staat op de website van de NVWA.

Deen supermarkten roept ook een aantal vleesproducten terug. Het gaat hierbij om een aantal worsten. Deze kunnen mogelijk ook listeria bevatten.

Listeria kan na besmetting voor maag- en darmklachten zorgen. De bacterie kan in sommige gevallen zelfs gevaarlijk zijn, vooral bij zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Klanten worden daarom dringend opgeroepen om de genoemde vleesproducten niet op te eten.

Bronnen:
NVWA