Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor 6 locaties  van Zorggroep De Laren!

zorggroep de laren

Op vrijdag 10 mei jl. zijn de certificaten uitgereikt voor het behalen van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Villa Sluysoort in Maarssen, werden de 6 certificaten overhandigd door de heer Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl.

De uitreiking van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl aan Zorggroep De Laren is een bijzondere gebeurtenis. Niet één, maar maar liefst 6 certificaten zijn uitgereikt aan de locaties Villa Marijke Elisabeth te Hilversum, Villa De Kleine Heide te Son en Breugel, Villa Hamer te Berg en Dal, Villa Hoefstaete te Bosch en Duin, Villa MaJa te Rhoon en Villa Sluysoort te Maarssen.

Binnen een jaar na de start van het Keurmerktraject hebben alle 6 locaties het Keurmerk gehaald. Een prestatie waar de medewerkers meer dan trots op kunnen zijn. Een resultaat als dit kan alleen worden behaald door enthousiaste en gemotiveerde medewerkers. Een groot compliment voor alle medewerkers!

Met het Keurmerk Veiligvoedsel.nl  toont Zorggroep De Laren aan dat zij voldoet aan de warenwettelijke eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een organisatie een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring. Na een toetsing op ongeveer 250 punten per locatie, behaalde Zorggroep De Laren gemiddeld per locatie een 8,4 variërend tussen een 7,9 en 9,4, waarmee het keurmerk ruimschoots is behaald!

Over Zorggroep De Laren

Zorggroep De Laren, de naam ontleent aan de Romeinse hulpgodinnen die huis en gezin beschermden en samen met godin Vesta zorgden voor huiselijkheid en gastvrijheid, heeft 7 woonzorgvilla’s op de mooiste locaties van ons land. Ouderen met een zorgvraag wonen en leven er, in geborgenheid en met de voordelen van het gezamenlijke dak, comfortabel en zo zelfstandig mogelijk in hun eigen huurappartement. Ondersteund door zorg en dienstverlening op maat, zetten zij het leven dat ze gewend zijn voort. Deze manier van wonen en leven biedt nieuwe mogelijkheden en creëert tijd en ruimte om te genieten van gezelschap, interesses en bezigheden. Genieten en ontmoeten staat bij Zorggroep De Laren hoog in het vaandel. Lekker, gezond en veilig eten hoort daar vanzelfsprekend bij.

Doel van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl

Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl is een zorginstelling in staat aan haar cliënten haar kookkwaliteit te tonen. De bewoners krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze voor veilig en lekker eten.

Jaarlijks worden 300.000 tot 750.000 mensen ziek door het eten van besmet voedsel. Per jaar bezoeken gemiddeld 25.000 mensen een huisarts met klachten die veroorzaakt worden door een voedselinfectie en/ of een voedselvergiftiging.

Het aantal doden als gevolg van een voedselinfectie/vergiftiging ligt jaarlijks tussen de 20-200 mensen die sterven aan de gevolgen van besmet voedsel. Dit betekent dat er jaarlijks ongeveer evenveel mensen ziek worden en overlijden door een voedselbesmetting als aan de ziekte Aids en bijvoorbeeld een ontsteking aan de bovenste luchtwegen.