Intrakoop ondertekend green deal voor duurzame zorg

Om verduurzaming in de zorg te versnellen heeft Intrakoop samen met ruim 50 partijen op dinsdag 27 oktober 2015 de Green Deal “Nederland op weg naar Duurzame Zorg” ondertekend.

Het initiatief werd genomen door Milieu Platform Zorgsector. De ministeries van Economische Zaken, VWS en Infrastructuur & Milieu, diverse zorgorganisaties, enkele gemeenten en diverse leveranciers gaan samen een duurzame bedrijfsvoering in de zorg hoger op de agenda zetten en kennis en ervaringen delen.

Rol Intrakoop

Als inkoopcoöperatie van de zorg helpt Intrakoop leden bij de verduurzaming van hun bedrijfsvoering. Ook nu al, met onze energiebenchmark en andere dienstverlening voor het verduurzamen van energie. Deelnemen aan dit initiatief stelt ons in staat om nog meer actuele kennis en ervaringen over duurzaamheid in de zorg op te doen en te delen met onze leden. Vanzelfsprekend zullen wij aandacht vragen voor duurzaam inkopen in de breedste zin van het woord en duurzaamheid in onze inkoopstrategie meenemen. Verder zal Intrakoop – net als andere deelnemers – onderwerpen inbrengen voor de Toekomstagenda ‘Nederland op weg naar Duurzame Zorg’, waaruit de activiteiten voor de betrokken partijen voortvloeien.

Bron: Intrakoop 

Een greep uit de mogelijkheden

Nieuws