Interzorg-locatie De Hullen, afdeling Koopmanshuus: Award Beste zorgafdeling 2016

Beste Zorgafdeling

‘Het is een flinke opsteker’

Op Interzorg-locatie De Hullen, zorgafdeling Koopmanshuus in Roden wonen mensen met somatische aandoeningen en psychogeriatrische klachten. De afdeling biedt zorg aan ruim 40 bewoners. De maaltijden worden dagelijks aangeleverd en geregenereerd op de afdeling. En dat doen ze goed: Afdeling Koopmanshuus won de Veiligvoedsel.nl Award voor Beste Zorgafdeling 2016. Tineke de Leeuw is helpende en heeft als aandachtsgebied voeding.

Wat betekent het winnen van de award voor jullie?

‘Een flinke opsteker! Het laat zien dat wij met ons allen goed bezig zijn. We hebben ons allemaal goed aan de afspraken houden die gemaakt zijn met betrekking tot veilig voedsel. Dan moet je denken aan het registeren van binnengekomen maaltijden, het temperaturen en het schoonmaken volgens de Veiligvoedsel-agenda. Om continu goed te presteren, is het van belang om daar echt bovenop te zitten. Ook moet je er elkaar op kunnen aanspreken als er aandachtspunten zijn.’

Wat is de impact van het winnen van de award?

‘Het team reageerde erg enthousiast en vond dat wij dit verdiend hadden. Een grote pluim. De bewoners vonden het ook erg leuk voor ons.’

Waarom werken jullie met de Stichting Veiligvoedsel.nl samen?

‘Om er met elkaar voor te zorgen dat wij onze bewoners een veilige maaltijd kunnen aanbieden.’

Zouden jullie anderen aanraden om ook mee te doen?

Ja. Je leert er heel veel van. Bijvoorbeeld hoe je op een verantwoorde manier omgaat met eten en drinken. Omdat je toch met een kwetsbare doelgroep te maken hebt, is het goed je hier elke dag bewust van te zijn. Ook ga je wat dieper op de zaken in, zoals op het labelen van geopende producten en het temperaturen van warme maaltijden.

Bijzonderheden

Zelf zit ik in de maaltijdcommissie. Daar bespreken we samen met onder andere bewoners vier keer per jaar allerlei zaken rondom de maaltijden. De punten die we bespreken, nemen we mee naar de centrale menucommissie. Die kijkt vervolgens of de wensen kunnen worden meegenomen. Elke zaterdag een stamppot op het menu, was bijvoorbeeld zo’n wens vanuit locatie De Hullen. Hier is gehoor aan gegeven.

Webpagina over De Hullen

Een greep uit de mogelijkheden

Nieuws