Hygiënecode transport, opslag en distributie wordt herzien

Nieuwe Hygiënecode transport en opslag op komst

Wettelijke eisen voedselveiligheid

Onderdeel van de Hygiënecode zijn de algemene en specifieke hygiënevoorschriften, die aansluiten bij het basisvoorwaardenprogramma van FSSC 22000 Storage & Distribution. De code geldt voor alle bedrijven die met levensmiddelen werken en te maken hebben met vervoer en opslag. De Hygiënecode stelt bedrijven in staat om aan de wettelijke eisen voor hygiënisch en voedselveilig werken te voldoen.

Samenwerking met NEN

Om de nieuwe FSSC 22000 Storage & Distribution-standaard te ontwikkelen naar een internationaal erkende norm, heeft de FSSC (Food Safety System Certification) samenwerking gezocht met de Nederlandse normalisatieorganisatie NEN.

De FSSC 22000 is een standaard die is gebaseerd op ISO 22000. Deze standaard, die is goedgekeurd door de Global Food Safety Initiative (GFSI), biedt een kans om internationale harmonisatie te realiseren. De FSSC 22000 is een volledig certificatieschema voor een managementsysteem voor voedselveiligheid.

Ontwerpdocument

De NEN heeft een ontwerpdocument NTA (Nederlandse Technische Afspraak) ontwikkeld in een werkgroep waarin nationale en internationale stakeholders op het gebied van opslag en distributie zitting hebben, onder wie beleidsadviseur Patricia de Wilde van EVO. Het document omschrijft de norm die geldig is voor alle organisaties die zijn betrokken bij de opslag en distributie in de voedselvoorzieningsketen, ongeacht de omvang of complexiteit.

Bron: EVO 

Een greep uit de mogelijkheden

Nieuws