HACCP plan

HACCP plan maken

HACCP is opgenomen in de Warenwetregeling Hygiëne van Levensmiddelen en is verplicht voor iedereen die voedsel bewerkt en/ of verwerkt. Voor het borgen van de veiligheid van uw voedingsmiddelen gebruikt u een HACCP plan. Hierin omschrijft u alle kritische aspecten van uw werkwijze. Bovendien omschrijft u alle maatregelen die nodig zijn om elk risico, met betrekking tot de voedselveiligheid, uit te sluiten.

7 stappen voor het opstellen van een HACCP plan

  • Leg de mogelijke gevaren vast bij alle voedingsprocessen binnen uw organisatie of bedrijf.
  • Bepaal de te controleren kritische punten (Critical Control Points, CCP’s).
  • Leg de normen vast van de CCP’s.
    Monitor de CCP’s en bepaal hoe ze gecontroleerd worden.
  • Leg de maatregelen vast bij een eventuele afwijkingen van een CCP.
  • Controleer of het HACCP-plan werkt. Doe dit tijdens een periodieke verificatie.
  • Bepaal hoe u documenteert en registreert.

Meer weten over het HACCP plan?

Neem contact met ons op om u te ondersteunen bij uw HACCP-plan of laat uw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Neem contact met mij op

Wij maken gebruik van cookies!

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord dat deze website cookies plaatst op uw apparaat. Een cookie is een klein tekstbestand dat door de website wordt gebruikt om de website te laten functioneren en uw bezoek efficiënt te maken.

Klik op akkoord voor een volledig werkende website, of bekijk eerst de details op de detail pagina alvorens u akkoord gaat.