Met de HACCP audit ontdekt u of u voldoet aan de HACCP normen2020-09-04T15:11:31+02:00

Met de HACCP audit ontdekt u of u voldoet aan de HACCP normen

Laat nu een HACCP audit uitvoeren door één van onze gespecialiseerde auditoren. U bent verplicht om jaarlijks een HACCP audit uit te voeren. Laat de audit uitvoeren door ons en u voldoet meteen aan deze verplichting. U ontvangt van ons een heldere rapportage met foto’s. Hieronder vindt u een overzicht van de HACCP-audits die wij aanbieden. Wij denken graag met u mee welke audit het beste bij u past!

De HACCP-audit is een goede start om de voedselveiligheid te verbeteren

De adviseurs van Stichting Veiligvoedsel.nl bekijken uw organisatie met een positieve insteek. Zij kijken niet alleen, maar gaan ook in gesprek met de medewerkers op de werkvloer. Met hun ervaring en overtuigende karakter zorgen ze ervoor dat ze de medewerkers mee krijgen om aan de slag te gaan met de eventuele verbeterpunten.

Een HACCP-audit geeft u inzicht in de actuele status van de voedselveiligheid. Na afloop van de inspectie volgt een afsluitend gesprek. Bovendien ontvangt u een rapportage met de belangrijkste auditpunten en een verbeterpuntenoverzicht. Het verbeterpuntenoverzicht is een document dat door de medewerkers zelf ingevuld wordt wanneer de punten zijn opgelost.

Wij geloven dat deze aanpak ervoor zorgt dat de HACCP in uw organisatie verbeterd. Het geeft u het vertrouwen dat de voedselveiligheid in uw organisatie geborgd is.

haccp audit rapportage

De voordelen

  • Persoonlijke adviseur

  • Aantoonbare verbeteringen

  • Betrokken team

  • Geborgd HACCP-systeem

  • Overzichtelijke en objectieve rapportage

  • Eerlijk advies

HACCP audit oplossingen

Quickscan

De Quickscan is een snelle HACCP audit om een beeld te krijgen van de verbeterpunten in uw keuken. Een adviseur van Stichting Veiligvoedsel.nl toetst de hoofdlijnen zoals ruimtes, werkgedrag, beleidszaken en een gedeelte van de procesonderdelen. U ontvangt de verbeterpunten in een overzicht. Aan de hand van de resultaten beslist u welke HACCP punten de aandacht verdienen.

Externe HACCP audit

Het is wettelijk verplicht dat er jaarlijks bij u een interne of externe audit wordt uitgevoerd.

Uw voordelen van een externe audit:

  • De auditor is bedrijfsonafhankelijk en kijkt met andere ogen naar de processen doordat diegene niet bedrijfsblind is.

  • De auditor is altijd volledig op de hoogte van de nieuwste wetgeving.

  • Een extern persoon heeft meer invloed op de medewerkers op de werkvloer waardoor er een beter draagvlak kan worden gecreëerd.

Keurmerk audit

De audit wordt uitgevoerd door een Veiligvoedsel.nl auditor aan de hand van een objectieve controlelijst. Tijdens de audits worden de ruimtes uitgebreid beoordeeld. Tevens worden de handboeken en registraties geïnspecteerd. Kortom de externe audit is een volledige HACCP-audit op alle wettelijke onderdelen. Na de externe audit vindt een evaluatiegesprek met u of de leidinggevende van de locatie plaats om de positieve punten en de verbeterpunten door te nemen. Deze aandachtspunten worden overzichtelijk aan u gerapporteerd in de rapportage, zodat u zelf aan de slag kunt met de verbeteringen.

Behaal met de audit van Stichting Veiligvoedsel.nl het Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor uw locatie. U profiteert van de slimme combinatie van externe audits en de zekerheid en uitstraling van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl.

Een keurmerkaudit van Stichting Veiligvoedsel.nl is net als de externe audit een volledige HACCP audit op alle wettelijke onderdelen. Om het Keurmerk te behalen vindt er vooraf een implementatie traject plaats. Vanuit Stichting Veiligvoedsel.nl blijft er sturing op resultaat om blijvend aan de wetgeving te voldoen. Het Keurmerk is immers een beetje van de klant en een beetje van Stichting Veiligvoedsel.nl. Een keurmerkaudit is onverwacht, zodat uw organisatie zich alleen kan voorbereiden op de audit door altijd aan de wetgeving te voldoen. Kies voor de keurmerkaudit en krijg een representatief beeld van uw HACCP-systeem.

Reviews van onze klanten

“Het is een stimulans om de kwaliteit in de keukens extra goed op orde te hebben. Dat kan met Stichting Veiligvoedsel.nl, zonder dat daar een hele papierwinkel bij komt kijken. We werken nu met een iPad-methode, waardoor rapportages direct klaar zijn. Ik ben enorm blij dat we er negen jaar geleden mee gestart zijn. We zijn continu bezig om de voedselveiligheid naar een hoger niveau te tillen.”
Jan Veenstra – Hof en Hiem
“Onze ervaringen zijn heel positief. We kunnen altijd terecht met vragen en ze hebben een heel positieve benadering. In rapportages staan eerst de positieve punten, dan de verbeterpunten. Die aanpak heeft ons geholpen om te komen tot dit niveau.”
Arie van der Vlies – Albert Schweitzer Ziekenhuis

 

“De methode van Stichting Veiligvoedsel.nl brengt goed in kaart wat nodig is om de zaken met betrekking tot voedsel op een veilige manier af te handelen. Het meten van de temperatuur, de schoonmaak van de keuken, het labelen van geopende producten. Het wordt heel eenvoudig om dat goed te doen.”
Simon Wachtmeester – Interzorg

Klanten die al een HACCP-audit ontvangen

Zelf aan de slag met de HACCP-audit?

Ga naar de bovenkant