Grote terugroepactie vanwege E. Coli uitbraak in Amerika

De Amerikaanse voedselfabrikant General Mills roept ruim 4.5 miljoen kilo bloem terug, omdat het mogelijk te maken heeft met een uitbraak van de bacterie E. Coli. General Mills adviseert mensen die de bloem in huis hebben deze niet te gebruiken.

38 mensen in twintig verschillende staten zijn in de afgelopen maanden ziek geworden, meldt het Amerikaanse Center for Disease Control and Prevention (CDC) dinsdag (lokale tijd).
Ongeveer de helft van de besmette personen heeft aangegeven iets te hebben gegeten waar de bloem in verwerkt zat. Symptomen die kunnen optreden na besmetting met de bacterie zijn maagkramp, diarree, overgeven en koorts. Ouderen, kinderen en mensen met een verminderd immuunsysteem lopen meer risico besmet te raken.

Escherichia coli of E. coli is een groep bacteriën die van nature aanwezig is in de darmen van mensen en dieren. In de dikke darm is E. coli nuttig, omdat hij uitgroei van andere schadelijke bacteriën voorkomt. E. coli wordt ook wel de poepbacterie genoemd. De belangrijkste maatregel die kan worden genomen om een E. Coli uitbraak te voorkomen is hygiënisch werken (bijvoorbeeld handen wassen na het bezoeken van het toilet).

Bron: http://www.nu.nl/eten-en-drinken/4270872/amerikaanse-voedselfabrikant-roept-bloem-terug-ecoli.html

Een greep uit de mogelijkheden

Nieuws