3 verdachten etikettenfraude babymelkpoeder blijven vastzitten

Op dinsdag 10 november 2015 hieldt de inlichtingen- en opsporingsdienst van de NVWA drie verdachten aan van etikettenfraude bij babymelkpoeder. De verdachten plakten vervalste etiketten op blikken ‘gewone’ babymelkpoeder. Daardoor lijkt de voeding geschikt voor baby’s met een koemelkallergie. Kinderen met een koemelkallergie die deze melk drinken, kunnen een ernstige allergische reactie krijgen. Op dinsdag 24 november heeft de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam beslist dat de verdachten van de etikettenfraude nog zeker 30 dagen blijven vastzitten. Tevens is een vierde verdachte aangehouden.

Volgens onderzoek van de NVWA richtten deze verdachten zich op handelaren die babymelkpoeder naar China exporteren. Bij verschillende doorzoekingen hebben rechercheurs van de NVWA onder meer administratie en digitaal materiaal in beslag genomen. Inmiddels is verkoop van de vervalste blikken gestopt.

Heeft uw baby een koemelkallergie? Dan is het aan te raden om de babymelkpoeder te kopen bij de reguliere verkooppunten (bijvoorbeeld winkels en webshops). In de reguliere verkooppunten zijn volgens de NVWA geen vervalste blikken met babymelkpoeder aangeboden.

Bron: NVWA

Een greep uit de mogelijkheden

Nieuws