E-learning HACCP en voedselveiligheid in de kleinschalige woonvorm

De e-learning is geschikt om op een snelle en effectieve manier uw medewerkers van alle HACCP-eisen en werkwijzen bij te brengen. De e-learning HACCP en voedselveiligheid in de kleinschalige woonvorm is geschikt voor uw medewerkers en vrijwilligers. De e-learning HACCP en voedselveiligheid in de kleinschalige woonvorm is past bij de meest recente Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen.

De e-learning is toepasbaar voor alle medewerkers (vrijwilligers, verzorgenden, verpleegkundigen of zorgprofessionals) in de kleinschalige woonvorm die voeding bereiden of verwerken. Vanuit de Hygiënecode wordt training en instructie aanbevolen. Medewerkers zijn de belangrijkste basis voor voedselveilige producten. Daarom is het essentieel dat alle medewerkers op de hoogte zijn van de laatste eisen en werkwijzen op het gebied van HACCP. E-learning is uitermate geschikt om op een snelle en effectieve manier de  medewerkers deze eisen en werkwijzen bij te brengen.

Inhoud E-learning HACCP en voedselveiligheid in de kleinschalige woonvorm

  • Meten met de thermometer

  • Voedselallergenen

  • Ongekoeld bewaren

  • Ontdooien en bereiden van producten

  • Regenereren van producten

  • Schoonmaak

  • Boodschappen doen en ontvangst van levensmiddelen

  • Bewaren van levensmiddelen en houdbaarheid

  • Micro-organismen en besmetting

  • Afwassen

  • Persoonlijke Hygiëne

  • Processen die voorkomen in de woonvorm

Leerdoelen

  • Bewust zijn van de mogelijke risico’s in de voedingsbereiding of voedingsbewerking.

  • Werken op een juiste hygiënische manier in de dagelijkse praktijk.

  • Hygiënisch met eet- en drinkwaren om gaan.

  • Kennis hebben van relevante richtlijnen en protocollen, namelijk de Hygiënecode voor de voedingsverzorging in de woonvormen.

  • Kennis hebben van de aandachtspunten bij de voedingsprocessen die voorkomen in de woonvorm.

  • Werken volgens de instructies uit de Hygiënecode voor de voedingsverzorging in de woonvormen en het inzien van het belang hiervan.

Standaard of op maat gemaakt

De standaard e-learning voor de kleinschalige woonvorm is al aangepast naar de medewerkers die werken met de Hygiënecode voor de woonvorm. Voor de meesten zal deze e-learning qua inhoud dus voldoen. Bovendien is deze e-learning geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals.

Wij bieden ook op maat gemaakte e-learning, zodat de scholing kan worden aangepast aan de behoefte van uw organisatie. De inhoud van de e-learning wordt dan samen met uw adviseur van Veiligvoedsel.nl samengesteld. Wilt u een op maakt gemaakte e-learning? Vraag dan meer informatie aan of neem direct contact met ons op.

Hoe werkt de E-learning HACCP en voedselveiligheid in de kleinschalige woonvorm

De E-learning wordt online gemaakt op een zelfgekozen moment met een persoonlijke inlogcode. Na het maken van de toets ontvangt de deelnemer direct de uitslag. Als de deelnemer geslaagd is kan het persoonsgebonden Veiligvoedsel.nl certificaat direct worden uitgeprint. De deelnemer laat zo zien over de benodigde kennis te beschikken over HACCP. De deelnemers mogen de toets herkansen, indien zij niet in één keer geslaagd zijn.