Britse baby’s ziek door ziekenhuisvoeding

LONDEN – Zestien veelal premature baby’s zijn in Britse ziekenhuizen ziek geworden door besmette voeding. Eén baby is overleden. Van de overige baby’s lijkt de behandeling met antibiotica aan te slaan.

De problemen zijn veroorzaakt door vloeibare voeding die via een infuus direct in de bloedbaan is toegediend bericht de BBC. De parenterale voeding was besmet met de bacterie Basilles cereus. De ziek geworden baby’s liggen in 9 verschillende ziekenhuizen.

De verontreinigde voeding, van ITH Pharma, is geleverd aan meer dan 20 ziekenhuizen. Uit het onderzoek dat tot nu toe is uitgevoerd blijkt dat de besmetting samenhangt met verontreiniging van één ingrediënt in de voeding, aldus Karen Hamling directeur van ITH Pharma.

De baby’s begonnen vorige week tussen donderdag 29 mei en zaterdag 31 mei ziekteverschijnselen te vertonen. Ziekenhuizen werden woensdag 4 juni gewezen op het probleem. De verontreinigde voeding is alsnog teruggehaald, ook al was de uiterste datum waarop het product gebruikt mocht worden maandag 2 juni.

De Britse gezondheidsautoriteiten onderzoeken de zaak.

Een greep uit de mogelijkheden

Nieuws