De Beste zorgkeuken van Zuid- Holland ontvangt Keurmerk!

keurmerk Albert Schweitzer

Albert Schweitzer ziekenhuis de beste zorgkeuken van Nederland?

Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk ontving op donderdag 3 december het Keurmerk Veiligvoedsel.nl. Tijdens een feestelijke bijeenkomst heeft de heer Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, het certificaat overhandigt aan Betty Korzilius, afdelingshoofd gastvrij van Albert Schweitzer Ziekenhuis.

keurmerkuitreiking

Een hoge score voor de keurmerkaudit

In augustus van dit jaar is op locatie Dordwijk gestart met het keurmerktraject Veiligvoedsel.nl. Uit de 1e audit door Stichting Veiligvoedsel.nl kwam naar voren dat men klaar was voor het keurmerk. Dit werd helemaal duidelijk bij de keurmerkaudit, waar een 9,69 werd gescoord! Een prestatie waar de medewerkers meer dan trots op kunnen zijn. Een resultaat als dit kan alleen worden behaald door enthousiaste en gemotiveerde medewerkers. Een groot compliment voor alle medewerkers!

Met het Keurmerk Veiligvoedsel.nl toont het Albert Schweitzer ziekenhuis aan dat zij voldoet aan de waren wettelijke eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een organisatie een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring. Na een toetsing op ruim 380 punten behaalde locatie Dordwijk van het Albert Schweitzer ziekenhuis een 9,69 voor de keuken, waarmee het keurmerk ruimschoots is behaald!

De beste keuken van Zuid-Holland

Feestelijke keurmerkuitreiking

Met deze score kan het Albert Schweitzer Ziekenhuis zeggen de beste zorgkeuken van Zuid-Holland te hebben. Of dit ook geldt voor heel Nederland zal duidelijk worden tijdens het Nationaal congres Veilig voedsel op 28 januari 2016.

Over Albert Schweitzer ziekenhuis

Zorg met hoofd, hart en ziel is terug te vinden in het logo van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Maar de passie voor zorg komt vooral tot leven in de twee speerpunten van het ziekenhuis: veiligheid en gastvrijheid. Patiënten en bezoekers kunnen in het Albert Schweitzer ziekenhuis rekenen op een veilige, zorgzame en professionele behandeling. Daarvoor staan ruim 200 medisch specialisten en bijna 4.000 medewerkers garant!

Het Albert Schweitzer ziekenhuis biedt complexe en topklinische zorg op de locatie Dordwijk. Deze locatie is gevestigd in Dordrecht en is het grootste en meest dynamische centrum van het ziekenhuis. Ook vormt locatie Dordwijk de spil van het Gezondheidspark Dordrecht.

Doel van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl

Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl is een zorginstelling in staat aan haar cliënten haar kookkwaliteit te tonen. De bewoners krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze voor veilig en lekker eten.

Een greep uit de mogelijkheden

Nieuws